Tabung Pengajian saya~ Sila Click ya~ :) Terima Kasih Daun Keladi~

Saturday, December 17, 2011

Tutorial : Main salji kat Google!! ^__^

Assalamualaikum wbt.

Apa khabar?
dah lama dah tak post entry kat sini~~
kali ni kite nak buat simple tutorial~
Sapa suka main salji?
Memandangkan cuaca kat Malaysia ni xmungkin ada salji..
main salji kat Laptop atau PC pun jadi la kan? :D
Jom Main!!
^____^

Mula-mula:
1. Buka page www.google.com  :)


Kemudian...
2. Type je Let it snow kat tempat search tu..kemudian tekan Enter! :)


Akhir sekali...
3. Tadaaaa!! Keluar la salji~~ Brrrr....sejuk! :D haha~


Sekarang, boleh la kite main salji kat situ~ ^____^
Kalau agak2 dah beku atau salji dah tebal sangat,, boleh tekan Defrost~

Selamat mencuba!
Take care!
Have a nice day!
Wassalam~ 
^____^



Monday, September 5, 2011

Say NO to Animal Cruelty!! (Petknode)

Assalamualaikum wbt.



Selamat Hari Raya
Entry kali ini dibuat sempena menentang kekejaman
PETKNODE yang offer Pet Boarding

hati ini betul2 tak tahan melihat kekejaman yang berlaku
macam mana boleh biarkan Pet comel yang diamanahkan kepada mereka MATI dan NYAWA2 IKAN sebab tak dapat makan n minum selama 9 hari!
Ya Allah~
T_____T
i just can't stop crying while reading the articles and watching the video about this case.
They are too precious to be left dying without care!
Yes, i'm not the owner of the pet yang dihantar ke sana.
Tapi saya seorang Manusia biasa yang berperikemanusiaan.
Apa yang terjadi sangat KEJAM dan DAHSYAT!!!
Sama-sama kita boikot PETKNODE ini!
SAY NO TO PETKNODE!!!

more article about this animal cruelty:
http://stopanimalabuse.petfinder.my/ (Please sign this petition)

JOM SUPPORT!

100,000 people for Petknode's punishment

Say NO to PETNKODE!!!

Kucing Terbiar dan Anjing Jalanan

Wassalam~
Sekian, Terima Kasih~
Semoga pet semua jumpa owner masing2..

Saturday, September 3, 2011

Selamat Hari Lahir Auni Nurdamia! ^__^

Assalamualaikum wbt.

Just came back from celebrating
my niece
3rd birthday!


Selamat Hari Lahir
Auni Nurdamia~
Semoga panjang umur+murah rezeki+
kurangkan temper (hahaha)
+jadi orang yang beriman+hormat orang tua especially ibu bapa~
Love you!
^_____^

Sekian,
Terima Kasih~
Wassalam~

Monday, August 29, 2011

Selamat Hari Raya Aidilfitri! ^__^

Assalamualaikum wbt.

Semoga Sahabat handai sihat & bahagia disamping keluarga menjelang Hari Raya ini.
Macam mana persiapan esok?
Semua dah selesai ke?
^____^

Ni nak tunjuk sikit apa persiapan hidangan untuk raya~
sorry, gamabar ni diambil sebelum hidangan siap~ :p
Sila cuci mata~ :D

Antara bahan2 memasak

Ayam goreng nak buat masak kicap :)

Ketupat Ori buatan sendiri :)

Masak2~

Rendang daging :) nak tunggu kering~

The Original Pak Mat Tempeh!!
^_____^
hahahahahaha

Sekian, sampai disini dahulu~
Selamat Hari Raya Aidilfitri~
Semoga bahagia disamping keluarga n sahabat handai~
Maaf zahir n batin~
Jaga diri baik2~
Wassalam~
^_____^

Wednesday, August 24, 2011

GetGlue! I love you! ^___^

Assalamualaikum wbt.

Hari ni nak buat entry pasal GetGlue~
GetGlue? Apa tu??

GetGlue tu macam social network untuk 
hiburan(buku, artis, tokoh, filem, drama dll)
kita juga boleh berkawan dengan orang yang sama minat dengan kita~
^____^
Macam mana pula boleh dapat sticker ni??
Sanggup pula GetGlue ni hantar dari US ke Malaysia tanpa bayaran?


Dapat untuk dapatkan sticker, kita kena check-in(apa yang dorang tgh buat, tgk atau baca buku apa)
Memang GetGlue sanggup hantar sticker ni ke Malaysia sebab memang dia bagi free!!
Siapa taknak barang free kan? ;p hehe



Okay~
Sampai sini dulu key?
Kalau ada sesiapa berminat,
boleh pergi ke web GetGlue~
www.getglue.com
Sekian~
Wassalam~
Selamat Berbuka!
^__________^

Tuesday, August 23, 2011

Tutorial : Change Google Text to your name~ :)

Assalamualaikum wbt.

^________^
eh, apasal senyum2 ni?
bukan apa~ senyum kan sedekah~ hehe

Hari ni saya nak buat tutorial ringkas~
^_________^

Yeay! ada nama saya!! ^__^

Korang ada Google Chrome? ada guna search engine Google?
Korang nak tak buat macam saya buat tu?
senang je~

Step 1: Buka Google Chrome
Step 2: Buka New Tab
Step 3: Pilih Web Store

Step 4: Cari/Search
Glow | Google logo Over-Writer

Step 5: Click icon tersebut dan install di Google Chrome anda.

Step 6: Untuk menukar tulisan "Google". Click icon "G" di bahagian atas sebelah kiri browser.

akan keluar page ini :

Tulis apa sahaja yang anda inginkan di bahagian
"Text to display"

Selepas siap, Click Save dan buka website Google~
Anda akan lihat nama dan perkataan yang anda tulis~

Selamat mencuba!
^_______^

Wassalam~

Tuesday, August 9, 2011

New Khalifah was born

Assalamualaikum wbt.

New Khalifah was born~
Mohd Mikail bin Mohd Azwar
29th July 2011 - 7.50pm



Congratulations!!
Mohd Azwar & Nurhasnida (No'or)
^____^

Posted by Picasa

Thursday, July 21, 2011

VIRUS - "hi how are you?"

Assalamualaikum wbt.

Semua sihat tak?
harap2 sihat la ye~ 
^______^

Kali ni kite nak cerita pasal VIRUS
"hi how are you?"
korang pernah kena tak masa korang tengah online FB,
tiba2 ada pop up chat tanya,
"hi how are you?"
pelik la jugak kan tetibe je nak speaking formal macam tu..
kalau ade tetibe chat camtu tok sah layan ye~ :)
nanti korang pulak yang kne pop up chat tu~

Alkisahnya, sebab asik dapat pop up chat camtu dari kawan2, 
saye nak kenakan sorang hamba Allah ni~
korang tengok la ye~
^_____^
selamat berhibur~ 







Okay~
The End.
Sampai sini dulu~
Wassalam~
^_______^

Thursday, July 7, 2011

Be STRONG My FRIEND!

Assalamualaikum wbt.

apa khabar semua?
sejak dua tiga menjak ni, rajin pulak menconteng blog ni~
(kalau tak rajin, memang sampai bersawang la dia)
hari ini saya nak cerita pasal salah seorang bestfriend saya~

saya n muhammad adziem

cuma nak cerita, pada suatu hari...
ewah! macam ada story telling la pulak~
ok!
macam ni, hari itu dia ditimpa musibah n dugaan dari Allah swt.


Macam tu la cerita dia~
kalau saya yang kena, i don't know what to do~
mula2 terkejut sebab ingat rumah atuk dia yang kena..rupanya bukan~

to boost his strength, i share this song for him~
D'Masiv - Jangan Menyerah

Sedih saye~~ T__T
but then, he share it! :D


Stay STRONG ye SAHABAT?
^_____^

Okay~
sampai sini dulu~
Have a nice day!
Wassalam~

Wednesday, July 6, 2011

Surat Cinta Dari UITM~

Assalamualaikum wbt.

^___^
Apa khabar semua?
harap2 semua sihat dan dilindungi Allah selalu~
topik hari ini, surat cinta dari UITM~

Tadi ada check email~
pastu nampak email dari HEP UITM~
nak tahu pasal apa?
tengok la gambar kat bawah ni~



korang nampak tak?
kalau tak nampak, buka kat page baru ye~ :)
Sebenarnya ni surat pasal larangan menyertai Perhimpunan Agung~
eh, salah..salah~
Perhimpunan Kuning a.k.a Bersih~
Surat ni ada sertakan akta yang terlibat tau~

Sehubungan dengan itu adalah diingatkan bahawa semua mahasiswa universiti dilarang sama sekali melibatkan diri dalam Perhimpunan Haram BERSIH yang akan diadakan pada 9 Julai 2011 di sekitar Bandaraya Kuala Lumpur sepertimana termaktub dalam Akta Institusi-Institusi Pelajaran (Tatatertib) (Pindaan ) 2011, Akta A1375 Seksyen 10 (1), (2) dan (5) manakala kakitangan universiti di bawah Seksyen 3 (1) dan (2) (d), Bahagian II, Akta Badan-Badan Berkanun (Tatatertib dan Surcaj) 2000, Akta 605.

kat surat tu ada terangkan apa sebenarnya akta2 tu~
korang fahamkan lah apa yang ada dalam surat tu~
kepada pelajar UITM, 
korang mesti dah dapat surat cinta tu kan?
faham2 kan la key?

*UITM ku sayang, jangan risau, saya takkan derhaka~ ^__^
I LOVE UITM & MALAYSIA!

**Lagi satu, dari korang layan perhimpunan tu, lebih baik korang gi tengok bunga kat Putrajaya~ 9 hb Julai ni Floria dah start, moh ler kita ramai2 gi sana~ :D

ok, sampai sini dulu~
Have a nice day everyone!
Wassalam~

***Kepada sahabat tersayang, Muhammad Adziem~ Tabahkan hati mu~ Semoga kuat hadapi dugaan yang Maha Esa~ Amin~


Tuesday, July 5, 2011

Send this to all your formspring friends if you support cancer patients! If you don't, you have No Heart. :)

Send this to all your formspring friends if you support cancer patients! If you don't, you have No Heart. :)

Answer here

Thursday, June 30, 2011

Doodle dan Saya~

Assalamualaikum wbt.


Hallu kawan2~
sihat tak harini? hope semua sihat~
korang suka doodle tak?
ala lukis main2~~ :)
actually, kite ni tak berapa reti sangat~
zaman lukis dah lama tinggal~
(amboiii..macam dah tua sangat je kan? :D)

ni saje nak tunjuk ape yang orang lukis pasal kite~
memang wajib setiap entry ada gambar~  haha~
tak banyak, nak tunjuk dua jee~ :p
silakan lihat di bawah ni:

Doodle 1:
ni adik angkat saye(Tira) yang lukis~
dalam imaginasi dia saye cmtu kott~~
kalau tak pun dia nak "KIPAS" saye~ hahaha
ape2 pun, terima kasih yeee~ ^__^

Yang bawah ni doodle yang kedua~

Doodle 2:
ni anak sedara yang lukis~
nama dia Anis Maisarah -umur 4tahun
Comel tak saye dalam imaginasi dia?
dia kata gambar ni ialah:
"Gambar Maksu(saya) yang sedang 
memakai headphone berserta microphone"
Comel kan? Comel kan??


hahaa~
Sangat suka ini!!
korang macam mana pulak?
^______^


Ok, sampai disini dulu entry kali ni~
Have a nice day!
Wassalam




*Alhamdulillah dapat update blog juga akhirnya~ dah berusaha dari pagi semalam nk update tapi tak boleh post~

Sunday, June 26, 2011

Fb mobile yang comel~

Assalamualaikum wbt.

eh eh..entry ke-2 ek?
tiba2 lak
Hari ni tangan rajin lak nk buat post yang ke-2~
^____^

Semalam nk online pakai hp sebab rasa malas nk buka lappy comel sayee~
masa nk login tu, nampak sesuatu yang pelik..
tapi tatau la, selama ni tak perasan atau memang baru ade benda ni
sebab selama ni tak perasan pun benda ni~
tak payah cerita  panjang, 
korang tengok gambar kat bawah nii~

ce korang tengok betul2~ memang benda ni dah lama ke??

dah tengok dah?
korang rasa ni memang dah lama ke...
kite ni dah tertinggal train a.k.a lambat tau sal ni?
ape2 pun, saya suka!! 
^___^

ok..
jumpa lagi di lain entry~
tata!
Wassalam~

Pagi yang mendung~ + Tahniah Mak! ^____^

Assalamualaikum wbt.

Apa khabar semua?
hari ni sejuk je~ brrrr...
hujan dari awal pagi tadi..
sampai sekarang pun tak berhenti sejukkan bumi~ ^__^
nyaman betul!

7.32 pagi tadi..

Hari ni mak ada Majlis Anugerah Khidmat Cemerlang~
Tahniah Mak! ^___^
harap mak sampai dengan selamat kat jalan Bellamy~
Tahniah sekali lagi mak~ weee~

ok la~
sampai sini duluu~
tata titi tutu~
Have a nice day!
Wassalam~ 
^_____^

Monday, June 20, 2011

Family Day Haji Singkir 2011

Assalamualaikum wbt~
Apa khabar semua?
sekian lamanya tak jenguk blog ni~ hee~
nak share tentang amily Day kat Melaka aritu~
8-10 Jun 2011
ada buat Family Day Haji Singkir (arwah atuk saye) kat Sg.Tuang Melaka~ 
Pengalaman terbaik sebab ni kali pertama berkumpul ramai2 selain dari hari raya~ 
seronok sangat~
hope next year ramai lagi yg join~ :)
Seperti Biasa, Jemput la cuci mata ngan gambar yg ada~ ^____^


























With lots of love~

okay~ sekian, terima kasih~
jumpa lagi di lain entry~
Wassalam~
Have a nice day!

Tabung pengajian~ Please Click! :)